Fredagskage


Disse barer smager som Toffee Cups, mens de stadig er lune og af havrekiks med chokolade overtræk, når de har været på køl.
Begge personlige favoritter. Herhjemme er den blevet en fast fredags snack og deraf navnet.

Ingredienser
30 ml aquafaba (kikærtevand fra dåse)
75 ml kokosolie, smeltet - ikke varmt
30g lys tahin (eller blødt mandelsmør)
120g kokospalmesukker
1 tsk vanille
½ tsk bagepulver (OBS: indtag af bagepulver bør begrænses ift. AW)
½ tsk salt
1 tsk kanal
108g GF havremel
75g GF havregryn
75g mandelmel
60g hakket mørk chokolade, 70%

Forvarm ovnen til 180°. Kom bagepapir i en bageform (passer til 20x20cm).

Pisk kokosolie, tahin og sukker med elpisker, indtil det er blandet godt.
Tilsæt aquafaba og vanille. Pisk.
Tilsæt bagepulver, salt og kanel. Pisk igen.
Tilsæt nu havremel, havregryn, mandelmel og chokolade. Pisk eller brug en røreske.

Kom dejen i formen og tryk den jævnt ud.

Bag i 17-20 min eller indtil den er let gylden og fast i kanterne.
Tag formen ud af ovnen og lad den stå 15 min. Løft så bagepapir og kage over på en rist og lad stå i minimum 10 min. Skæres i barer eller stykker. (Hvis kagen skæres mens den er for varm smuldrer, den.)

Opbevares i lufttætbeholder på køl, i op til 3 dage. Kan fryses.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemos

Chips i mikroovnen