Citron Cheesecake
Fyld
120 g cashewnødder
1 ds kokosmælk, den fede del (kom i
køleskabet 4 timer inden)
2 spsk kartoffelstivelse
120 ml citronsaft (ca. 2 citroner)
Skallen fra 2 øko citroner
lidt salt
60 ml honning
Bund
80 g glutenfri havregryn
100 g mandler (evt. ½ pecan)
1/4 tsk salt
1 1/2 spsk kokossukker
4-5 spsk kokosolie, smeltes
Sæt cashewnødder i blød, i kogende
vand - 1 time utildækket. Si alt vand fra.
Forvarm ovnen til 175º.
Kom bagepair i en tærteform – 20cm i diameter.
Havregryn, nødder, salt og sukker
hakkes til fint mel. Tilsæt kokosolie. Dejen skal kunne presses
fast. Så hvis den ikke vil samle sig, når du presser med skeen,
tilsæt da mere olie.
Spred dejen jævnt ud i tærteformen.
Pres evt. med en tallerken eller bagsiden af en ske.
Bag først i 12 min. Skru så op på
190º og bag yderligere
5-8 minutes eller indtil kanten er gylden og fladen lidt brun. Tag
den ud og køl igen ovnen ned til 176º.
Blend cashewnødder, kokosmælk,
kartoffelstivelse, lime, salt og honning. Massen skal være cremet og
glat. Smag den til - skal være syrlig og ikke for sød. Hæld massen
på bunden, i et jævnt lag. Bank evt. formen på bordpladen, for at
udjævne lufthuller.
Bag i 18-23 min eller indtil kanten ser
lidt tør ud og midten er geleagtig, uden at være rå.
Tag kagen ud og lad hvile i10 min. Kom
den så i køleskab - utildækket. Lad den stå i mindst 4 timer,
inden du skærer i den eller dækker den til. Kan opbevares i
køleskab 2-3 dage.
Server med noget sødt på toppen. Evt.
frugt, kokossukker eller som på billedet, dadel puré. Se opskriften
nedenfor.
Dadel puré
180g bløde dadler
2 dl kogende vand
Hæld det kogende vand over dadlerne og
lad stå i 5-10 min (hvis du bruger tørrede dadler, lad dem da stå
natten over). Blend vand og dadler til en puré. Opbevares i
køleskabet, i en lufttæt beholder. Kan også fryses.

Kommentarer
Send en kommentar